Søndagspandekager med overskydende surdej er den perfekte måde at starte søndag morgen på.
Søndag er pandekagedag hos os. Mine børn elsker, når jeg står op og laver pandekager til dem og de er selv med i køkkenet. Og jeg nyder, at de bliver mere og mere interesserede i at lave mad.
De her søndagspandekager med overskydende surdej er en klar børnefavorit, fordi de er søde og luftige og suger alt den sirup til sig, som man hælder på dem. Jeg har døbt dem søndagspandekager, fordi de er indbegrebet af en god søndag morgen. Det er det søde indslag på morgenbordet, og de smager vanvittigt godt med frisk frugt og ahornsirup.
I modsætning til mine sunde morgenmadspandekager med overskydende surdej, er det her den syndige udgave med sukker og smør. Men sådan nogen skal der også være plads til.
PSSST! Jeg har brug for din hjælp
Hvis du bager efter en af mine opskrifter, så vil jeg blive umådelig glad, hvis du giver mig feedback i kommentarfeltet under opskriften. Deler du et billede af dit resultat på Instagram eller Facebook, så vil jeg også blive ovenud lykkelig, hvis du tagger mig, så andre kan finde frem til mine opskrifter. Jeg hedder @surdejsentusiasten på både Facebook og Instagram. Og hvis du nu skulle opdage en fejl, så må du rigtig gerne skrive mig en mail, så jeg fluks kan få den rettet. MANGE TAK.
Syndige søndagspandekager med overskydende surdej
Ingredienser
- Pandekagedejen
- 200 g mel
- 30 g sukker
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. natron
- 250 g sødmælk
- 250 g overskydende surdej
- 2 M/L æg
- 50 g smeltet smør
- Evt. lidt smeltet smør til bagningen af pandekagerne
- Tilbehør
- En slip-let pande
- To skåle. En til de tørre ingredienser og en til de våde
- En stavblender eller et godt piskeris
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser i en skål på nær natron
Bland alle de våde ingredienser i en anden skål på nær smør
Bland de tørre og de våde ingredienser til en lind dej. Brug eventuelt en stavblender
Hæld det smeltede smør i dejen, mens du rører eller blender den
Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet
Varm pande op, så den er klar til at bage pandekagerne på
Tilsæt først natron til din dej nu og sørg for, at den bliver arbejdet ind i hele dejen. Natron reagerer med syren fra surdejen og vil begynde at danne luftbobler med det samme. Derfor skal du begynde at bage pandekagerne straks efter, at du har tilsat natron for at få luftige pandekager
Bag pandekagerne. Én pandekage svarer ca. ⅔ dl dej
3 Kommentarer
Maria Hovard
08/06/2021 at 19:05Kan surdejen blive for doven?Jeg ville bage pandekagerne, men da jeg tig den dovne surdej ud af køleskabet, lugtede den af neglelakfjerner? Kan man stadig bruge den?
surdejsentusiasten
09/06/2021 at 09:02Hej Maria. Den er nok lige doven nok. Jeg havde på et tidspunkt en surdej, der havde stået uberørt i køleskabet i 5 måneder. Den lugtede også af acetone og var blevet helt mørk i toppen. Jeg skrabede det mørke væk og tog en lille skefuld af surdejen og fodredede den hver dag 1:6:6 i en lille uges tid og så var den så god som ny igen. Mvh. Lea
Lotte
28/02/2022 at 13:05Dine syndige søndagspandekager, er nok de bedste pandekager jeg nogensinde har smagt!!!
Mange hilsner
Lotte