Syndige søndagspandekager med overskydende surdej

Syndige pandekager med overskydende surdej

Søndagspandekager med overskydende surdej er den perfekte måde at starte søndag morgen på.

Søndag er pandekagedag hos os. Mine børn elsker, når jeg står op og laver pandekager til dem og de er selv med i køkkenet. Og jeg nyder, at de bliver mere og mere interesserede i at lave mad.

De her søndagspandekager med overskydende surdej er en klar børnefavorit, fordi de er søde og luftige og suger alt den sirup til sig, som man hælder på dem. Jeg har døbt dem søndagspandekager, fordi de er indbegrebet af en god søndag morgen. Det er det søde indslag på morgenbordet, og de smager vanvittigt godt med frisk frugt og ahornsirup.

I modsætning til mine sunde morgenmadspandekager med overskydende surdej, er det her den syndige udgave med sukker og smør. Men sådan nogen skal der også være plads til.

Alle ingredienserne til syndige pandekager med overskydende surdej
Alle ingredienserne til mine syndige pandekager med overskydende surdej

PSSST! Jeg har brug for din hjælp

Hvis du bager efter en af mine opskrifter, så vil jeg blive umådelig glad, hvis du giver mig feedback i kommentarfeltet under opskriften. Deler du et billede af dit resultat på Instagram eller Facebook, så vil jeg også blive ovenud lykkelig, hvis du tagger mig, så andre kan finde frem til mine opskrifter. Jeg hedder @surdejsentusiasten på både Facebook og Instagram. Og hvis du nu skulle opdage en fejl, så må du rigtig gerne skrive mig en mail, så jeg fluks kan få den rettet. MANGE TAK.

Syndige søndagspandekager med overskydende surdej

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,29 out of 5)
Loading...
Morgenmad og brunch
Af Lea Carina Uhd Frederiksen Antal: 15-17 stk.
Forberedelsestid: 40 minutter Tilberedningstid: 15 minutter Total Time: 55 minutter

Ingredienser

 • Pandekagedejen
 • 200 g mel
 • 30 g sukker
 • ½ tsk. salt
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. natron
 • 250 g sødmælk
 • 250 g overskydende surdej
 • 2 M/L æg
 • 50 g smeltet smør
 • Evt. lidt smeltet smør til bagningen af pandekagerne
 • Tilbehør
 • En slip-let pande
 • To skåle. En til de tørre ingredienser og en til de våde
 • En stavblender eller et godt piskeris

Sådan gør du

1

Bland alle de tørre ingredienser i en skål på nær natron

2

Bland alle de våde ingredienser i en anden skål på nær smør

3

Bland de tørre og de våde ingredienser til en lind dej. Brug eventuelt en stavblender

4

Hæld det smeltede smør i dejen, mens du rører eller blender den

5

Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet

6

Varm pande op, så den er klar til at bage pandekagerne på

7

Tilsæt først natron til din dej nu og sørg for, at den bliver arbejdet ind i hele dejen. Natron reagerer med syren fra surdejen og vil begynde at danne luftbobler med det samme. Derfor skal du begynde at bage pandekagerne straks efter, at du har tilsat natron for at få luftige pandekager

8

Bag pandekagerne. Én pandekage svarer ca. ⅔ dl dej

Du vil måske også være interesseret i det her

3 Kommentarer

 • Reply
  Maria Hovard
  08/06/2021 at 19:05

  Kan surdejen blive for doven?Jeg ville bage pandekagerne, men da jeg tig den dovne surdej ud af køleskabet, lugtede den af neglelakfjerner? Kan man stadig bruge den?

  • Reply
   surdejsentusiasten
   09/06/2021 at 09:02

   Hej Maria. Den er nok lige doven nok. Jeg havde på et tidspunkt en surdej, der havde stået uberørt i køleskabet i 5 måneder. Den lugtede også af acetone og var blevet helt mørk i toppen. Jeg skrabede det mørke væk og tog en lille skefuld af surdejen og fodredede den hver dag 1:6:6 i en lille uges tid og så var den så god som ny igen. Mvh. Lea

 • Reply
  Lotte
  28/02/2022 at 13:05

  Dine syndige søndagspandekager, er nok de bedste pandekager jeg nogensinde har smagt!!!

  Mange hilsner
  Lotte

 • Fortæl mig, hvad du synes