Om Surdejsentusiasten

Lea Carina Uhd Frederiksen

Mit navn er Lea Carina Uhd Frederiksen og jeg står bag Surdejsentusiasten. Et univers, hvor jeg deler ud af surdejsklogskab og opskrifter, så alle kan forstå det.

Jeg er 34 år, uddannet journalist fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole og har indtil for nylig arbejdet fuldtid i mediebranchen. Senest som redaktionschef på et produktionsselskab, der laver tv dokumentarer til blandt andre DR, TV2 og Viaplay. Tidligere har jeg også arbejdet med nyhedsformidling på blandt andet TV Avisen og RadioavisenDR og været redaktør på Operation XTV2, hvor jeg var med til at sikre programmet flere TV Priser.

Begejstringen for surdej er en livsstil, som jeg deler ud af her og på Instagram med viden og guides om surdej og ikke mindst forståelige opskrifter, så alle kan gå fra at være nysgerrige nybegyndere til erfarne surdejsentusiaster. Det er mit mål.

Ved siden af mit surdejsnørderi har jeg startet bryggeriet Fantombryg sammen med min mand Søren, der er uddannet kaospilot og ham, der skubbede mig ud i iværksætteriet. 

Hvordan min passion for surdej startede

I forsommeren 2020 kom min gode veninde på besøg. Med sig under armen havde hun en smule surdej i et syltetøjsglas, som jeg fik. Og derfra gik det ellers stærkt. Jeg er typen, der kan åbne et tomt køleskab og alligevel formå at lave et lækkert måltid uden en opskriftsbog ved hånden. Jeg har en nysgerrig tilgang til køkkenet, men jeg har aldrig nørdet så meget med mad, som jeg fik lyst til at nøde og gå i dybden med surdej.

Det her var de første surdejsboller, jeg bagte. Begejstringen var stor!

Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville være journalist, da jeg helt naturligt har et behov for at stille spørgsmålstegn ved tilværelsen og undersøge alt, hvad jeg finder interessant eller ikke kan forstå. Surdejen er ingen undtagelse i den sammenhæng. Og da jeg som menneske er drevet af at formidle viden, så alle kan forstå det, var det nærmest uundgåeligt for mig at skabe et sted, hvor jeg kunne slippe min passion løs og dele mine opskrifter og ikke mindst den viden, som jeg løbende opbygger. Så jeg købte et domæne og brugte en ferie på selv at bygge min hjemmeside op fra bunden, og så var jeg i gang.

Jeg vil gøre surdej nemt

Mit store håb er, at jeg kan være med til at få flere til at interessere sig for og ikke mindst forstå surdej. Jeg vil gøre surdej nemt. Det er en ydmyg mission, som forhåbentligt vil åbne flere menneskers øjne for, hvor fantastisk det er at kunne brødføde sig selv og sin familie med blot to simple ingredienser ved hånden: vand og mel.

Surdej er minimalistisk, bæredygtigt og sundt!

Lea Carina Uhd Frederiksen

Alle opskrifter her på siden har jeg selv udviklet, og alle billederne har jeg selv taget.

Hvis du skulle få lyst til at bruge mine billeder eller opskrifter, så er du velkommen til at kontakte mig om tilladelse og priser. Det kan også være, at du har andet på hjerte.

I så fald, så kontakter du mig lettest på min private mail leafrederiksen@gmail.com.

Mine seneste indlæg