Sunde og mættende morgenmadspandekager med havregryn, banan og overskydende surdej

Luftige og mættende morgenmadspandekager med havregryn, banan og overskydende surdej

Det her er mit take på sunde pandekager med overskydende surdej.

De er både lette og luftige og dejligt svampede indeni. Du kan roligt spise dem med god samvittighed, for de er hverken fyldt med sukker eller fedtstof. Til gengæld er der havregryn og overskydende surdej i pandekagerne. Det gør dem både sunde men også lettere at fordøje for din mave. Surdejen indeholder nemlig gavnlige mælkesyrebakterier, og havregrynene er rig på fibre, der kan sætte skub i en god fordøjelse.

Banen giver pandekagerne sødme og er også rig på fibre, der er gode for din fordøjelse.

Med andre ord, så giver de her sunde pandekager med overskydende surdej dig en perfekt start på din morgen. Og så er de i øvrigt også geniale som et mellemmåltid på farten. Hvis du har små børn, så fungerer de også som en sund snack, der er nem at spise direkte fra hånden.

Hvad er overskydende surdej?

Hvis du er i tvivl om, hvad jeg helt præcist mener med overskydende surdej, så har jeg skrevet en udførlig guide om netop det lige her: Hvad er overskydende surdej?

PSSST! Jeg har brug for din hjælp

Hvis du bager efter en af mine opskrifter, så vil jeg blive umådelig glad, hvis du giver mig feedback i kommentarfeltet under opskriften. Deler du et billede af dit resultat på Instagram eller Facebook, så vil jeg også blive ovenud lykkelig, hvis du tagger mig, så andre kan finde frem til mine opskrifter. Jeg hedder @surdejsentusiasten på både Facebook og Instagram. Og hvis du nu skulle opdage en fejl, så må du rigtig gerne skrive mig en mail, så jeg fluks kan få den rettet. MANGE TAK.

Luftige og mættende morgenmadspandekager med havregryn, banan og overskydende surdej

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
Morgenmad og Brunch
Af Lea Carina Uhd Frederiksen Antal: 15 stk.
Forberedelsestid: 35 minutter Tilberedningstid: 10 minutter Total Time: 45 minutter

Ingredienser

  • Pandekagedejen
  • 3 M/L æg
  • 1 stor moden banan
  • 100 g overskydende og ”doven” surdej direkte fra køleskabet
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • ½ tsk. natron
  • Tilbehør
  • En skål til dejen
  • En gaffel til at piske æg med og mose bananen
  • En slip-let pande
  • Evt. lidt smør eller neutral olie til panden
  • En spiseske til at afmåle dejen til pandekagerne
  • En spatel til at vende pandekagerne med

Sådan gør du

1

Pisk æggene med en gaffel i skål. Mos bananen og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser på nær natron

2

Lad dejen stå og hvile ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, så havregrynene kan suge dejens væske til sig og melet kan samle dejen. Det gør dejen mere homogen og pandekagerne lettere at bage

3

Varm en slip let-pande op, så den er klar til, at du skal bage pandekagerne. Har du ikke en slip-let pande, så skal du måske bruge lidt fedtstof på din pande

4

Tilsæt nu natron til dejen og sørg for, at den bliver rørt godt rundt i dejen. Natron reagerer straks med syren fra surdejen og vil begynde at danne de luftbobler, der gør dine pandekager lækre og luftige. Derfor skal du bage dine pandekager straks efter, at du har tilsat natron

5

Én pandekage svarer ca. til to spsk. dej. Der kan normalvis være ca. tre pandekager på en pande af gangen. Dejen her giver dig ca. 15 pandekager

Noter

Hvis du godt kan lide en rigtig sød pandekage, så skal du måske bruge mere end én banan. Du kan også tilføje 1 tsk. kardemomme eller kanel til pandekagerne, hvis du gerne vil krydre dem lidt.

Du vil måske også være interesseret i det her

Ingen kommentarer

Fortæl mig, hvad du synes